27 oktober 2020

Snij je design Papier in stukken voor beginner only

Ok dan is het corona tijd en denk je ik begin een hobby. Je stapt in de wereld die stempelen heet misschien wat gekocht bij de action, zag er allemaal erg leuk uit en je gaat eens zoeken op Pinterest, dan kom je de meest mooie creaties tegen. Ingewikkelde kaarten met lastige vouwen, thermen waar je nog nooit van gehoord hebt. Het enige wat je wilt is een kaartje maken. Daar ga ik je mee helpen vandaag. Wat heb je nodig om te beginnen

1. Cardstock op een kaart van te vouwen begin gewoon met wit 
2 Inkt, inkt is heel belangrijk om mee te stempelen helemaal goede inkt dus niet die inkt die we vroeger op school houden waarbij je bijna door de inkt pad heen drukte en je nog steeds geen goede afdruk had
3. een stempelset met tekst in ieder geval iets van gefeliciteerd, want laten we eerlijk zijn dat zijn de meeste kaarten die we gebruiken. 
4. design papier om een kaart op te leuken. 
5, een clearblock om je stempel op vast te zetten 
6. stukje lint leest verder op in blog hoe je dat ook op kan lossen zonder dat je het gelijk koopt.

Product List
Whisper White A4 Card Stock
€ 11,75
Tuxedo Black Memento Ink Pad
€ 7,50
Forever Greenery Designer Series Paper
€ 14,00
Volop Vrienden Cling Stamp Set (Dutch)
€ 28,00
Clear Block C
€ 8,50

Ja en dan krijg je dit mooie pakket thuis gestuurd en dan dat mooie papier met design, gaan we nog maar even weg leggen niet gelijk gebruiken, maar dat is dus zonde. Dat gaan we niet doen we gaan het snijden. 

Nu heb je alleen nog enveloppen nodig die heeft Stampin up ook die zijn van hetzelfde mooie papier gemaakt als het witte papier maar een enveloppe van de action doet het ook zeker in het begin. 


   

Wist je dat je van 1 vel van 30,5cm x 30,5cm minimaal 6 kaarten kan maken,  nog wel meer ook kijk maar naar het filmpje wat ik maakte met 1 vel van het forever greenery papier. Klik op de afbeelding hieronder voor het filmpje.

Vind jij het ook zo zonde om het design papier in stukken te snijden of weet je gewoon weg niet waar je moet beginnen als zo een groot pak van 30,5cm x 30,5cm voor je ligt. Dat was mijn probleem ik wilde wel, ik pakte het papier er ook meestal wel bij, maar dan wat dan meestal sneed ik er een stukje af en omdat ik altijd super voorzichtig was, sneed ik dan meestal verkeerd, dat is dan echt zonde, nu snij ik de helft van een pak in hap klare stukken voor op een kaart. Door een filmpje van Kylie Bertucci snij ik eindelijk mijn papier op een maat die goed te gebruiken is. Kylie heeft er zelfs een naam voor love it and chop it. Met het mooie papier van Stampin’ Up!®️ kun je alle kanten op ben je een beginnende stempelaar dan kun je met een pak papier een tekst stempel wat lint al heel wat leuke kaarten maken. Zie kaart hierboven. *De maat van de standaard dubbel gevouwen kaarten die we snijden van kaartkarton die in een C6 enveloppe passen is 10,5cm x 14,8cm we gaan voor de kaarten een opleg maken. 
*De maat waarop ik het design papier snij is als volgt snij eerst een strook van een 1/2 cm af van 1 kant 
snij vervolgens van die zelfde kant  3 stroken van 10cm. 
*leg nu de lange kant tegen de liniaal aan en snijdt dan  2x 14,3 cm af. 
*De reden voor 14,3cm is dat scheel een halve cm met de kaart dit is het zelfde verschil als op de 10cm kant. 
Als je dit zo gesneden hebt dan heb je genoeg om 6 kaarten te maken en nu kun je gaan spelen met de kant en klare kaart opleg velletjes. 
Snij ze in een 3 hoek, snij er een vierkant af snij ze in de lengte door de midden, in drie├źn, in repen kortom gebruik het. In het filmpje laat ik 3 voorbeelden zien maar de mogelijk heden zijn enorm. Voor de kaart hierboven snee ik een kaartopleg door de midden op 5cm. Deed er een leuk touwtje omheen stempelde de boom en vogel huisje van life is beautiful in early espresso en stempelde de blaadjes en tekst in just jade. 
Mocht je nou geen touwtje hebben kijk dan eens in de doos met naaigerei misschien heb je ooit wel eens zo een doos met alle kleuren garen gekocht, of misschien heb je nog wol liggen van die sjaal die je ooit wilde breien, of bewaar je net als ik wel dit satijn achtige lussen die in je shirt of jurk zit die je net gekocht hebt. Als je net met deze hobby begint zijn er zoveel dingen in huis die je kunt gebruiken bij het maken van een kaart. 


De binnen kant van de kaart is natuurlijk ook versierd het witte inleg vel is nodig anders kan degene die de kaart ontvangt je tekst niet lezen en het strookje is wat ik overhield van het vel design papier toen ik alle opleg velletjes gesneden had. 

Voor de kaart hierboven sneed ik de kaart opleg diagonaal door de midden een stukje wit scrap papier is prima voor de stempel van de schildpad van de Back on you're feet stempelset. Deze is ingekleurd met stampin blends de kleuren old olive en crumb cake. Inkleuren kan met veel je kunt potloden, viltstiften, krijtjes, waterverf (niet te nat ligt aan het papier) marker gebruiken om in te kleuren er is vast nog iets wat ik niet genoemd heb, maar zoek in huis, je vindt vast wel iets om mee in te kleuren en heb je niets de schildpad gewoon in zwart gestempeld is al erg leuk. 
Ook als je geen schildpad heb kijk wat je wel heb misschien een taart, boot of alleen tekst. Het kan allemaal niets is fout en gaat het wel fout zit er inkt waar er geen inkt hoort plak er dan een steentje  of een strik op. Als het heel erg opvalt bedenk dan dat jij de enige die weet dat het er niet hoort te zitten. Degene voor wie de kaart is zal het niet opvallen, die is waarschijnlijk heel erg blij als ze een kaart krijgt met een persoonlijke tekst van jou helemaal voor haar/hem gemaakt. Kortom begin gewoon vandaag nog met de spullen die je al hebt, en wil je deze kaarten namaken of heb je andere vragen, neem dan contact met me op, ik help je graag. 
Gewoon een uurtje of 2 even tot rust komen en gewoon even helemaal niets anders dan creatief ontspannen. Ook als je denkt dat kan ik niet dit kan iedereen. het mooie is het kan thuis of bij mij in het atelier. Product List
Just Jade Classic Stampin' Pad
€ 9,00
Pretty Peacock A4 Cardstock
€ 10,50
Old Olive/Pretty Peacock 3/8" (1 Cm) Reversible Ribbon
€ 9,00
Life Is Beautiful Photopolymer Stamp Set
€ 21,00
Back On Your Feet Cling Stamp Set
€ 25,00

Links by TheseAreMyStamps.com

 
Ik zie of hoor je graag. 
Online shop vind je hier er kan op dit moment alleen nog betaald worden met credit card heb je die niet. Maak een verlanglijstje en mail die naar mij dan regel ik je bestelling.

 Bedankt dat je mijn Blog vandaag bezocht. Vond je het leuk laat dan een reactie achter. Wil je niets meer missen van dit blog klik dan op de volgende link, mis niets door hier je e-mail achter te laten.
Atelier Paper tree 
Kortenhoevendijk 9E
4128 CV Lexmond 
06-42129901
barbara@paper-tree.nl
Openingstijden op gepaste afstand
Woensdag10:00-13:00  19:30-21:30
Vrijdag 10:00-17:00
zaterdag 10:00-13:00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je reactie, deze wordt altijd op prijs gesteld.